Imago er et kærlighedssprog
- kærlig kommunikation er starten
på et kærligt forhold

Opdag at I selv er svaret på hinandens kærlighed og lykke. Med Imago oplever I, hvordan I som kærlighedspar, selv rummer al den lykke og kærlighed I drømmer om – I skal blot genopdage denne hemmelighed!

Imago er som at tage længdespring med museskridt. En oplevelse af at du med ganske enkle og effektive metoder, kan få et forhold til at vende fra noget negativt til et positivt samspil og nå rigtig langt på et øjeblik, selvom du troede det var uladsiggørligt.

Når vi oplever at det bliver svært i vores forhold, når det går skævt, skal vi huske at kærligheden er lige om hjørnet. Det kan være at forholdet har lidt så meget skade, at det vil tage tid at opbygge troen, håbet og kærligheden igen, men du kan tage den afgørende drejning for jeres forhold nu med imago-terapi.

Imago – Oplev kærligheden flamme op, fra den gnist I troede der var væk

Oplevelsen af at have kærlighed i sit liv, ligger i at give kærlighed. Paradokset kalder på en vis refleksion over hvad kærlighed egentlig er.

I starten af et forhold er vi meget opmærksomme på hvordan vi er, overfor den vi elsker, hvordan vi bliver oplevet af modparten, samtidig med at vi er meget interesserede i alt omkring den vi har forelsket os i. Vi er altså opmærksomme og interesserede både i vores egen adfærd og i vores partner, samtidig med en væsentlighed omkring, at det skal være så godt som muligt hele tiden.

I længden skrider dette nærvær nemt, og vi bliver mere interesserede i os selv med vores egne behov; kommunikationen bliver mindre fin. Med imago terapiforløb arbejder du med at få den kærlige og konstruktive kommunikation igen.

Imago – Hvad er imago?

Imago er et værktøj til at kommunikere aktivt i forhold til at genskabe tryghed og empati, bl.a. gennem indfølende lytning.

At have en velfungerende kommunikation, kræver forskellige faktorer. Man kan sige at det budskab du har, får den virkning du ønsker. Det kræver en positiv og retmæssig måde at udtrykke det på, samtidig med at det kræver en åben, forstående og nysgerrig lytning. Det kræver respekt og indlevelse fra begges sider. Imago træner disse kvaliteter ved kommunikationen. Med imago kan I komme til at føle jer hørt og imødekommet, med imago kan I finde hinanden igen og have noget rart sammen.

Du bliver på én gang stærkere i dig selv, med større selvstændighed og bevidst styring af din adfærd og tanker, samtidig med, at forholdet og samhørigheden bliver stærkere og mere kærlig, når du arbejder med imago.

Du lærer at selvreflektere og at handle med bevidst vilje, frem for i reaktion pr. automatik fx i forsvar, ved imago-terapi.

Imago sætter større fokus på selvstændigheden, samtidig med at imago åbner op for den indsigt, at vi er afhængige af hinanden.

Imago sætter fokus på at kunne værdsætte og højne sit eget verdensbillede og synspunkt, men samtidig at kunne tilsidesætte det, for at kunne se den pågældende situation fra partnerens perspektiv. Med imago lærer du at værdsætte og respektere den andens andethed.

Med imago bevæger du dig bort fra bebrejdelser, vrede og offerfølelse, til samarbejde og kærlighed.

Når en forskellighed eller uenighed opstår i parforholdet, vil I med brug af imago, således kunne bearbejde denne og bevare kærligheden og følelsen af at arbejde sammen, på trods af udfordringen og hinandens forskelligheder. Vi er forskellige – tænker, føler og handler forskelligt, og med imago indser vi, at vi med fordel må acceptere, respektere og værdsætte denne forskellighed.

I har én gang valgt hinanden af kærlighed. Jeres kærlighed kan genfindes med imago, og få lov til at stråle klart og smukt igen, når først det smudsige lag af uheldig kommunikation og følgende uforløste konflikter langsomt fjernes eller heles, og fyldes med denne helt igennem positive kommunikation – imago.

Når der arbejdes med imago, vil parforholdet baseres på udvikling og vækst, og kærlighedens frugter vil kunne høstes.

I arbejdet med imago ses denne konfliktfyldte tid i parforholdet ikke som dårligt, blot et naturligt skridt i en udviklingsproces. Denne skal selvfølgelig erstattes af den kærlige kommunikation og relation, som ved imago-terapi, så man nu kan få et modent, bevidst kærlighedsforhold, når tiden er moden.

Er tiden moden for dig?

Imago i alle sociale sammenhænge

Med tiden er imago udviklet til også at være særdeles god kommunikationsform i større perspektiv, som i familieterapi eller andre sociale grupper, det kan fx benyttes som redskab til organisationsudvikling.

Imago er til for alle. Lige meget hvor slemt det står til i en given social sammenhæng, også hvis et forhold måske står ved randen til skilsmisse, vil forholdet altid kunne blive rettet op, og I vil kunne genfinde kærligheden og det rare og givne forhold/teamwork, hvis der bliver arbejdet med imago´s grundprincipper.

Imago er fx en god kommunikationsform at lære, hvis du føler at I taler forbi hinanden, at du ikke føler dig hørt, hvis der er lidt for mange uforløste konflikter, hvis du føler at din partner trækker sig, hvis du mangler nærvær, passion og kærlighed i det hele taget.

Men du er ikke alene. Imago kan let læres af enhver der gerne vil.

Som uddannet imago-terapeut kan jeg hjælpe dig igennem.

Det er væsentligt for imago-udviklingsforløbet, at du finder den rette imago-terapeut som passer netop til dig.

Hvis du er i tvivl om noget, det kunne fx være om jeg er den rette terapeut for dig, så skal du vide, at jeg med glæde tager et uforpligtende møde med dig først, så du kan få din tvivl afklaret.

AP terapi - Hvem er jeg?

Hvem er Anne Pagh?

Jeg er eksamineret og certificeret psykoterapeut fra ID-Academy en 4 årig integrativ psykoterapeut uddannelse ved psykoterapeut Ole Vadum Dahl…

Læs mere om hvem jeg er

AP terapi - Klientudtalelser

Klientudtalelser

”Jeg havde en oplevelse af at blive mødt af en autentisk favnende terapeut. Annes teori, erfaring, nærhed og meditative indslag har været relevante for os på alle konti…”

Læs flere klientudtalelser