Angst:
Få hjælp til at komme ud af
angstens labyrint!

Angst er sammen med stress og depression, én af de mest udbredte psykiske lidelser i Danmark, samtidig med at det ofte er en af de mest uopdagede og ubehandlede lidelser.

Terapi er en anerkendt og veldokumenteret behandlingsform med gode resultater til behandling af angst. Jo før man kommer i behandling, fx med terapi, desto større er chancen for at slippe af med sin angst, så angsten ikke længere har overtaget.

Fakta om angst

Angst, panikanfald og fobier er en tilstand flere kender til. Et sted mellem 10-15 % af den voksne befolkning, og op til 25 % skønnes at udvikle og opleve en af disse former for  angst, på et eller andet tidspunkt i deres liv. Vi lever i et samfund med med meget pres og stress, men ofte har vi ikke ressourcerne til at helbrede os selv i tilfælde af angst, det betyder at vi må leve med angst, hvis ikke vi selv tager ansvar og opsøger hjælp hos fx en terapeut.

Angst er ikke  let at forklare og kan se meget forskellig ud, fra menneske til menneske. Angst er fremkaldt af mange faktorer som arv, vores sociale forhold og psykologiske aspekter.

Angst er også en meget personlig oplevelse, man kan sige at vi påvirkes forskelligt alt efter fx. sammenhængen i vores liv, vores fysiske egenskaber, de tillærte evner vi har og vores oplevelse af vores egen evne til at klare faretruende og  vanskelige situationer.

Angst kan fx vise sig  i  situationer, hvor  nervesystemet og  psyken møder udfordringer du føler du ikke kan klare eller håndtere. Angst kan opstå grundet en livskrise, men kan også opstå ud af helt almindelige dagligdags situationer der blot får traumatiske eftervirkninger.

Angst kan ikke styres med dine bevidste tanker alene, fordi angst styres af krybdyrhjernen. Derfor må vi nå krybdyrhjernen og hermed bearbejde angsten, gennem sansning og den oplevede fornemmelse hos den der lider af angst. Angst er således en kryptisk lidelse at slippe af med, hvortil der nødvendigvis er brug for en stor indsigt i den menneskelige psyke.

Som terapeut kan jeg tilbyde dig professionel hjælp til at bearbejde  din angst, så du igen kan opleve livsglæden.

Angst - Få din livsglæde og dig selv igen

Hvert eneste øjeblik af dit liv, er dit liv!

Når man oplever angst, oplever man, at man ikke helt er sig selv. Angst frarøver dig at kunne leve dit liv frit som du vil. Derfor er det vigtigt at du hjælper dig selv fri af angsten.

Angst er ikke helbredt på et øjeblik, det kræver en længevarende proces, hvor man bl.a. kan øge sin viden om angst, så du får en fortrolighed med din angst, således at angsten bedre kan håndteres.

For at opnå viden kan du læse artikler og bøger om angst og deltage i foredrag og andre arrangementer om angst. Der er mange faktorer der alle kan afhjælpe angst, som motion, mindre stress, mindre alkohol samt god og regelmæssig søvn. Angst kan også afhjælpes ved at man taler åbent om det.

Angst kan være så indgroet og indviklet at komme ud af, at det kan være nødvendigt at søge hjælp fra en terapeut. På kvalificeret vis kan jeg som terapeut, hjælpe dig af med din angst ved et terapiforløb.

Bliv dus med din angst

Ved et terapiforløb kan vi bearbejde din angst, bl.a. ved at gå den mentale vej, og rykke på de forestillinger og tanker der ligger til grund for den angst du oplever. Vi vil arbejde på at du i stedet skaber nogle mere hensigtsmæssige tankemønstre. Vi vil, gennem dine sanser og din krop arbejde med din oplevelse af angst trin for trin, til du igen føler dig fri for angst. Hvis du lærer din angst at kende, ved hvorfor og hvornår den viser sig , vil angsten ikke virke så skræmmende længere og du vil blive i stand til at observere angsten og berolige dig selv i de givne situationer. Dermed har DU taget kontrol over angsten i stedet for angsten har kontrol over dig!

Og det er en rigtig god start til at blive fri igen..

Kontakt mig gerne i dag, helt uforpligtende til en snak eller en aftale.

Første møde er gratis.

- Du kan slippe fri når du vil -  Skal det være i dag…

AP terapi - Hvem er jeg?

Hvem er Anne Pagh?

Jeg er eksamineret og certificeret psykoterapeut fra ID-Academy en 4 årig integrativ psykoterapeut uddannelse ved psykoterapeut Ole Vadum Dahl…

Læs mere om hvem jeg er

AP terapi - Klientudtalelser

Klientudtalelser

”Jeg havde en oplevelse af at blive mødt af en autentisk favnende terapeut. Annes teori, erfaring, nærhed og meditative indslag har været relevante for os på alle konti…”

Læs flere klientudtalelser